Skip to content

Life coach na engleskom dvoru

21 decembar 2011 | nema komentara | Aktuelnosti, LOVE (Life) COACH

Ivana Kuzmanović - Life coach

Kralj Džordž VI šokiran je otkrićem: čovek koji mu pomaže da prestane da muca – nije lekar! Lajonel Loug je life coach. Life coach na engleskom dvoru, i to još davne 1926. godine… Pogedajte isečak iz filma.

Iako Loug nema diplomu doktora, u filmu „The King’s Speech“ jasno se vidi da uspeh donosi ono što taj čovek ima: veliko srce puno ljubavi i razumevanja, životno iskustvo, posvećenost i neizmernu veru u snagu ljudske volje i unutrašnjih potencijala. I tako je nastala profesija, godinama kasnije institucionalizovana kao: Life coaching.

Verujem da je Life coaching star onoliko koliko i čovekova potreba da bude podržan, shvaćen i prihvaćen od strane drugog ljudskog bića. Da bude prepoznat i da se u njega veruje. Da  kroz kreativno saosećanje bude pomognut u trenucima kada snaga i volja zatraže tajm-aut. Nakon te pauze, važno je da postoji neko dovoljno posvećen i iskusan, ko će ih u igru vratiti.

Kada je na zapadu zaživela institucija life coaching-a, pomislili smo da je u pitanju samo još jedna američka novotarija.

Ivana Kuzmanović - Life coach

U filmu ” The King’s speech”, snimljenom prema istinitom događaju, jasno se vidi da su još u prošlom veku i kraljevi uživali u dobrobiti ovog specifičnog poziva.

Ono što je važilo tada, nije se promenilo do danas – niko vas ne može učiniti dovoljno kvalifikovanim za poziv životnog trenera, ukoliko već sami ne raspolažete potrebnim darovima: ljubavlju prema bližnjem svom i emocionalnom inteligencijom potrebnom da tu ljubav iskažete; posvećenošću cilju i potrebama onoga koji je od vas zatražio pomoć; ličnim iskustvom u savladavanju prepreka i prevazilaženjima trenutnih slabosti; i ogromnom verom u Čoveka i njegove unutrašnje, nepresušne izvore moći da učini promene koje želi.

Osoba koja ima takvu veru i Ljubav za čoveka, morala ih je prethodno imati za sebe i postati Čovek. Takav Čovek danas se naziva life coach, ali vi ga možete zvati svojim pravim prijateljem. Njegovu diplomu nećete naći na zidovima kancelarije. Naći ćete je u njegovim iskrenim rečima i srcu punom znanja i vere.

YouTube Preview Image

Pomerite srca, podelite stranu sa prijateljima

    Facebook Twitter Email Gmail PDF Štampaj

Povezani članci

Komentari

Nema komentara na ovaj članak.

Dodaj komentar

Connect with Facebook

Zahtevano

Zahtevano

Opciono